Wellness & Spa - Banje

Srbija - Banje Srbije imaju bogatu istoriju koja datira još iz doba Rimljana (Niška Banja, Vrnjačka Banja i druge). Još pre 2000 godina Rimljani su na prostorima Srbije gradili izvore koje su bogate lekovitim mineralnim vodama. Oni su gradili bazene, bunare i oporavilišta za svoje nekadašnje legionare. O ovome nam svedoče brojna arheološka istraživanja iz 19 veka. Može se reći da su Rimljani ovu praksu sprovodili u čitavoj Evropi, pa se Srbija po ovakvim lokalitetima ubraja u najbogatije zemlje Evrope.

Banje predstavljaju lečilišta i bogate su blatom, lekovitom vodom, vazduhom ili nekim drugim svojstvima koja pomažu ili olakšavaju tegobe, ubrzavaju zarastanje ili lečenje, ili možda na neki drugi način pomažu u procesu lečenja i ozdravljenja. U većini Banja su to izvori geotermalne ili mineralne vode, ali postoje banje koje su bogate i lekovitim blatom, a mesta koja se nalaze u planinskim predelima se zbog jako svežeg i čistog vazduha nazivaju i “vazdušnim banjama” ( npr. Sokobanja).

Govori se da je Srbija bogata termomineralnim i lekovitim vodama. Srbija broji preko 1000 izvora mineralnih voda na kojima je napravljeno više od 40 Banja. Banje su poznate kao mesta koja su okružena prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim nasledjem. U banjama se može boraviti i leti i zimi, pa se može reći da su jako povoljne za turizam. Obzirom da se vezuju za lečilišta i rehabilitaciju Banje Srbije sve više postaju mesta gde se možete odmoriti, kulturno uzdizati i zabaviti.

Banje Srbije mogu puno toga ponuditi posetiocima koji tamo duže borave. Banjske terapije su veoma značajne i idealne su za prevenciju svih vrsta bolesti, pomažu vam da se oporavite, povratite svoje psihofizičko stanje, odličnu formu i izgled, kao i duhovne sposobnosti. Svojim lekovitim svojstvima Banje Srbije obnavljaju elastičnost kože i opuštaju mišiće. Važno je napomenuti da se sve terapije izvode pod kontrolom specijalizovanog medicinskog osoblja.

Stalna ulaganja u infrastrukturu Banja Srbije dovode do toga da veliki broj profesionalnih i rekreativnih spotrista posete razne aktivnosti za vreme pripremnog perioda. Banje Srbije vam omogućuju puno sportskih aktivnosti i odmor, kako u zatvorenim dvoranama, tako i na otvorenim sportskim terenima kao što su: košarka, odbojka, rukomet, plivanje, fudbal, trčanje, vožnja biciklom, tennis, mini-golf…

Turizam u Srbiji treba što više da se razvija i neophodno je ulagati u turističke destinacije u Banjama Srbije. Wellness i spa centri su dosta popularni u Srbiji i svetu, jer doprinose harmoniji koja je neophodna svakom ljudskom biću.

Madjarska - Madjarska ima dugu istoriju turizma. Budimpešta kao glavni grad, kao i termalne banje u Madjarskoj, postale su jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija centralne Evrope tokom devetesetih godina. Madjarska zauzima veliki deo Panonske nizije. Graniči se sa severom Srbije te je s toga jako privlačna našim turistima kao vikend destinacija i zemlja u koju rado idu na opuštanje u mnogobrojne terme. Pored termi, Madjarska je poznata i po drugim turističkim atrakcijama kao što su lečilišta, kulturni spomenici, odlična mesta za odmor i rekreaciju.
Na teritoriji Budimpešte ima čak 123 termalnih izvora. Ti izvori daju 70 miliona litara tople i mlake vode bogate raznim mineralima. Ovu vodu u prvom redu koriste termalne banje, ali se koriste i u flaširanom obliku, a mogu se piti i iz česme. U većini termalnih banja u Budimpešti nalaze se bogati sadržaji za uživanje i opuštanje.

Sledeća stranica >>

 

 
. Graficki dizajn: Sajt za dinar,Admin Login, Powered by GetSimple