ITALIJA je država na jugu Evrope. Italija obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva na Sredozemnom moru: Siciliju, Sardiniju i Elbu. Jedinu kopnenu granicu ima na severu, na Alpima, gde se graniči sa Francuskom, Švajcarskom, Austrijom i Slovenijom. Nezavisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorije Italije. Veoma je poznata po svom istorijskom nasleđu, modi, dizajnu, arhitekturi, umetnosti, muzici zbog čega je jedna od najatraktivnijih destinacija u svetu.

LIDO DI JESOLO - Mletačka republika je uzdigla Veneciju kao centar pomorstva, trgovine, zanata i uživanja. Danas je centar uživanja i dobrog odmora premešten u letovalište Lido di Jesolo sa prelepom peščanom plažom, barovima, sportskim terenima, ležaljkama, suncobranima i pešačkom stazom duž čitave  plaže. Glavna gradska pešačka zona, nudi širok spektar mogućnosti za zabavu, dobru večeru, uz ukus Bufa mozzarele i gutljaja dobrog starog italijanskog vina, prepuna restorana, kafeterija, prodavnica i butika. Veliki broj zabavnih parkova i diskoteka, golf teren, karting staza, kasino... I sve to na svega dvadesetak kilkometara od Venecije, jedinstvenog i jednog od najlepših gradova Italije. Organizovanim izletima možete obići prelepu Padovu, kao i grad Trst bogat srpskom istorijom.

RIMINI -  Već 160 godina ova rivijera na obali Jadranskog mora, jedna je od omiljenih evropskih letovališta. 2400 hotela, preko 500 restorana, klubova, barova... Tajna uspeha je skrivena u šarmu italijanskih domaćina, predivnoj peščanoj plaži koja se pruža kilometrima, zatalasanim brdima u zaledju i sve to savršeno organizovano i uskladjeno. Marina Centro, Bellariva, Miramare, Rivazzura, Marebello, San Giuliano Mare, Rivabella, Viserba, Viserbella, Torre Pedrera – sve su to mestašca koja spojena u celinu čine Rimini. Spaja ih peščana plaža koja se pruža dužinom od 40km, pružajući mogućnost za kvalitetan odmor i zabavu odraslih i dece. Brojne prodavnice, restorani, barovi sa neodoljivom ponudom zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja, a pre svega noćni život, zaštitni su znak ove destinacije.

SICILIJA - Sicilija je najveće italijansko ostrvo, okruženo jonskim, tirenskim i sredozemnim morem, odvojeno od kontinenta mesinskim moreuzom. Biser južne Italije, sadrži obilje kako prirodnog, tako i istorijskog bogatstva sa prepoznatljivom tradicijom. Priroda Sicilije je jedinstvena:najveći aktivni vulkan u Evropi, arheološko područje Agrigento, Katanija, Taormina, Sirakuza, Raguza, pejzaž bogat planinama i brdima, a pre svega more, koje sa svojim neverovatnim bojama, kristalno čistom vodom i lepotom morskog dna mami posetioce. Na mediteranskom moru, mala, razbacana, pa opet ona druga grupisana sicilijanska ostrva ( Liparska ostrva, Egadska ostrva, Pelagijska ostrva, Pantelerija i Ustika) pružaju jedinstvene i intenzivne predele, mirise i ukuse netaknute prirode. Poslednje, ali ne i najmanje važno, vulkani na Siciliji su simboli neodoljive lepote i vitalnosti ovog neverovatno šarmantnog regiona. Lepota ovog regiona dodatno raste sa dragocenim arheološkim lokalitetima koji pričaju priču o poreklu Trinakrije koji je ujedno i drevni naziv za Siciliju.

 
. Graficki dizajn: Sajt za dinar,Admin Login, Powered by GetSimple