EGIPAT - Arapska Republika Egipat se nalazi u severoistocnom delu Afrike i delom u Aziji (Sinaj) na Sredozemnom i Crvenom moru, između Libije, Izraela i pojasa Gaze. Egipat zauzima teritoriju od oko jedan milion kvadratnih kilometara na severu Afrike. Sadašnje granice Egipta malo se razlikuju od onih iz vremena faraona. Oko 5% zemlje je vegetacija, a ostalo pokriva peščana-kamenjar pustinja Sahara. Dolina i delta Nila su i dalje kičma-teritorija na kojoj je, pre pet hiljada godina, rođena egipatska civilizacija, a Sinaj i Nubija su samo dopuna. Egipat je dom za oko 83 miliona ljudi, sa skoro 90% stanovništva koje živi u većim gradovima, uzrokujući veliku gužvu. Aorta Egipta je reka Nil (stara izreka: ,,Egipat je dar Nila“) koji nosi mineralima bogato blato već hiljadama godina i tako omogućava lokalnom stanovništvu da preživi baveći se poljoprivredom. Istorija Egipta je zapanjujuća (da napomenemo da je vreme faraona trajalo trideset vekova pre nove ere, a i kasnije, sa vreme grčkih i rimskih vladara). Kasnije se i ostale sile bore za Egipat zbog bogatstva i Sueckog kanala. U trenutku kada je arapski svet tražio da se oslobodi od evropskih kolonijalista, Egipat je stajao na čelu borbe protiv kolonijalizma.

HURGADA je biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “More sa sedam boja”. Ima oko 150 hiljada stanovnika ali u ovom turističkom mestu živi i oko 10 hiljada stranaca koji se većinom bave turizmom. Prostire se na više od 50 km obale. Novosagrađeni hoteli koji svojom lepotom oduzimaju dah, u kombinaciji sa lokalnim načinom života daju pravu sliku Egipta. Crveno more na kome se nalazi grad jeste pravi mamac za turiste koji se profesionalno i amaterski bave ronjenjem. Idealna pozicija grada vam nudi mogućnost raznovrsnih izleta.

SHARM EL SHEIKH je veliki turistički grad, smešten na krajnjem jugoistočnom delu Sinajskog poluostrva, u ukupnoj dužini od preko 40 km hoteslkih kompleksa, koji su u nivoima okrenuti ka moru, smešteni u brojnim koralnim zalivima. Mondensko, kosmopolitsko letovalište, privlači turiste iz celog sveta, lepotom i bogatstvom života tropskog mora, i plažama gde kupanje ili ronjenje u prirodnom akvarijumu raznovrsnog podvodnog sveta predstavljaju jedinstven doživljaj. Kulturno istoriski, kao i spomenici prirode, čine Šarm el Šeik i centrom aktivnog turizma ovog regiona. Noćni život i provod u kombinaciji avangardnih svetskih rivijera i orijentalnog, zanosnog, ambijenta daju Šarm el Šeiku pečat jedinstvenosti.

 
. Graficki dizajn: Sajt za dinar,Admin Login, Powered by GetSimple